Aromaterapi Nedir?

Aromaterapi

Aromaterapi doğal tedaviler arasında en hızlı gelişen alanlardan biridir. Aroma + Thrapy kelimelerinden oluşur. Koku ile tedavi anlamına gelir. Türlere ayrılmış yüzlerce şifalı bitki vardır. Bu bitkiler otlar, sebzeler, meyveler ve bunların yaprak, dal, çiçek, gövde ve köklerinden kaynatma, demleme, lapa, losyon, tentür gibi yöntemlerle tedaviler yapılır.

Aromaterapi 6000 yıl öncesine kadar dayanıyor. Grekler, Romalılar ve Antik Mısırlılar aromatik yağları kullanmışlardı. Mısırlı hekim İmhotep, 6000 yıl önce güzel kokulu aromatik yağları banyo, masaj ve ölüleri mumyalamak için önermiştir. Aromaterapinin modern çağda kullanımı Fransız kimyacı Rene Maurice Gattefosse’in bitki yağlarının tedavi amaçlı kullanımına aromaterapi adını vermesi ile başlar. Elindeki yanığın lavanta yağı ile hiç iz kalmadan iyileşmesiyle, diğer bitkisel yağların fiziksel ve psikoterapötik etkilerini araştırmaya başladı. Fransız cerrah Dr. Jean Valnet’ın bitkisel yağları mikrop öldürücü amaçlı kullanmaya başlamasıyla, Marguerite Maury aromaterapiyi doğal tedavi yöntemi olarak kullanmaya ve hastalarının reçetelerine yazmaya başladı.

  • Kan ve lenf dolaşımını canlandırır.
  • Cilde canlılık ve parlaklık verir.
  • Psikolojik ve fizyolojik olarak rahatlatır.
  • Yorgun dokuları canlandırır.
  • Dokulardaki fazla sıvının atılmasını sağlar.
  • Yeni hücrelerin üretilmesine destek verir.

Aromaterapi ile uygulanan özel masajın adı shiatsu’dur. Kökeni uzak doğuya dayanır. Masajda kullanılan aromatik yağlar taşıyıcı bir bitkisel yağla birlikte kullanılmalıdır. Tek başına kullanılmamalıdır yakıcı olabilir. Oran; %98 taşıyıcı + %2 aromaterapi yağı olmalıdır. Aromaterapi stres ile ilgili rahatsızlıklar, tansiyon, kas ve baş ağrıları, mide rahatsızlıkları ve depresyona iyi gelir. Bu rahatsızlıkları giderebilmek bitkilerin özelliklerini, hangi bitkinin ne işe yaradığını çok iyi bilmek gerekir.

Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Masaj Kursu’muzu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: