Estetisyenlik Zor Bir Meslek midir?

Estetisyenlik Mesleği

Günümüzde her alanda olduğu gibi güzellik sektöründe de profesyonel bir estetisyen olabilmenin bazı şartları vardır.

  • Öncelikle bu mesleği ne kadar tanıyoruz? Estetisyen neler yapar? Ne gibi koşulları vardır? Kişiye neler vaad eder? Bunlar araştırılıp bu işe uygun olup olunmadığının kararı verilmelidir.
  • MEB’na bağlı kurumlardan, branşlarında uzmanlaşmış eğitmenlerden, doktorlardan biyologlardan tüm teorik ve uygulama dersleri eksiksiz alınmalı ve sertifikayla bu eğitim belgelenmelidir.
  • Başarılı bir eğitim sonrasında mesleğinin henüz başında olan estetisyen hastane, klinik, güzellik salonu, otel spa merkezi, kuaför salonu vb. gibi kuruluşlarda belli sürelerde staj yaparak kendisini başarıya götürecek olan bu süreci tamamlamalıdır.
  • Hasta, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalı, kişinin ihtiyacına yönelik doğru bakım ve tekniklerle hizmet vermelidir. Kişinin sağlığını tehlikeye atacak yanlış bakımlardan kaçınmalıdır.
  • Kültürlü, mesleki gelişime açık, yenilikçi, buna yönelik her türlü faaliyete katılmalıdır.
  • Hizmet sektöründe olduğunda çalışma saatlerinin esneklik göstermesi normaldir. Özellikle bayramlar, resmi tatiller, özel günler, tatil günleri ve uzayan akşam mesailerine hazırlıklı olunmalıdır.
  • Ancak kendinizi geliştirmeye olan isteğiniz ve mesleği tanıyarak ve gerekli koşulları yerine getirmeniz başarıyı da beraberinde getirecek ve sektörde aranan, uzman bir estetisyen olmanızı sağlayacaktır.

Estetisyenlik Kursu ve eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.

Daha Fazlası: Estetisyen Maaşları

Daha Fazlası:Estetisyen Olmanın Avantajları

Daha Fazlası: Estetisyenler Nerelerde Çalışabilir?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: