Etkili Bir Göz Makyajı İçin 8 Küçük Püf Noktası

Gözleri ön plana çıkartmak için çok sayıda göz farı var. Ancak bunları nasıl kullanacağımız yönünde ne kadar bilgi sahibiyiz? Makyajdan sonra renklerin size uymadığını ya da hayal ettiğiniz sonucu alamadığınızı düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre. İşte 8 küçük göz makyajı hilesi.

 

1- Kullandığınız göz farının olduğundan daha canlı görünmesi için alta sürdüğümüz far bazının üstüne beyaz renkte bir göz farı ya da yine beyaz bir renkte göz kalemi uyguladıktan sonra farınızı sürmeye başlayabilirsiniz.


2- Eğer buğulu bir göz makyajı yapmak istiyorsak; gözlerin daha canlı ve diri görünmesi için selobantlardan faydalanmamız gerekebilir. Bu bantlar şakaklara doğru yerleştirildiğinde kuyruklu eyelineri hem daha kalkık hem de daha kusursuz çekebiliriz.


3- Gözlerimizin iç kısmına doğru parlak ve açık renkler kullanırsak ve dış kısmına doğru daha koyu renkleri tercih edersek olduğundan daha büyük görünen gözler elde edebiliriz.


4- Göz pınarlarımıza beyaz tonlarda farlar ya da bir aydınlatıcı kullanırsak; çok daha belirgin bakışlara sahip olabiliriz.


5- Gözlerimizin rengine uygun renkleri tercih edersek gözlerin olduğundan daha büyük görünmesini sağlayabiliriz. Örneğin kahverengi gözlere sahipsek altın ya da bronz tonlarda farlar, yeşil gözlü ise mor ve toprak tonundaki farları, mavi bir göze sahipsek gri ya da siyah farları tercih edebiliriz.


6- Göz farı uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; farın sadece göz kapağına uygulanmasıdır. Gözlerin katlanma noktasından yukarıya taşması kötü ve yorucu bir görüntü oluşturur.


7- Dumanlı bir göz makyajı yapmak istiyor ancak çok belirgin olmasını istemiyorsak siyah yerine gümüş tonlarda ya da gri renkte farları tercih edebiliriz.


8- Renkleri güzel bir karışım haline getirmek göz makyajının vazgeçilmezleri arasındadır.  Yumuşak dokuya sahip bir göz farı fırçası yardımı ile göz farını daha düzgün bir şekilde dağıtarak kusursuz bir görünüm elde edilebilir.

Siz de makyaj ile ilgili tüm sırları ve ipuçlarını öğrenmek istiyorsanız profesyonel makyaj kursumuzu inceleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: