Kalıcı Makyaj Nedir?

Günümüzde kadınların ilgiyle takip ettikleri ve uyguladığı bir yöntem var: Kalıcı Makyaj
Böylelikle kadınlar kaş, dudak ve göz çevresine bu uygulamayı yaptırabiliyor ve daha güzel bir görünüme sahip olabiliyor.

Avantajları nelerdir?

Kadınlar için çok kullanışlı bir yöntem olan kalıcı makyaj, doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları arttırır, hatları belirginleştirir ve bazı kusurları kapatır. Ayrıca kolay kolay silinmez ve sizi her zaman bakımlı gösterir.

Neden ihtiyaç duyulur?

Kalıcı makyaj insanlara daha kullanışlı ve normal makyaja göre daha pratik olduğu için ilgi duyar ve yaptırmak ister. Bu yüzden kadınlar işe veya özel günlere hazırlanırken ayna karşısına geçip makyaj yapmaktan ve kendilerini yormaktan kurtarabilirler. Böylelikle hem zamandan kazanmış olacaklar hem de güzel bir görünüme sahip olacaklardır.

Kaça Ayrılır?

Kalıcı makyaj, kaş kontür, dudak kontür, eyeliner uygulaması olarak üçe ayrılır.
Kaş Kontür: Buradaki amaç kaşa yeniden şekil vermek veya o bölgeyi doldurmaktır.
Dudak Kontür: Hiçbir cerrahi operasyon geçirmeden veya dolgu yaptırmadan ince veya daha dolgun bir dudak yapısına sahip olunur.
Eyeliner Uygulaması: Eyeliner uygulaması ile büyük gözleri normalleştirebilir, bitişik gözleri ise daha ayrık gösterir.

Süreleri

Kaş kullanımı 2 yıl, eyeliner 2-4 yıl arası, dudak uygulaması ise 3-5 yıl arasında değişmektedir. Tabi burada kişinin cilt yapısı ve yaşına göre de süreler değişiklik gösterebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Kalıcı Makyaj işlemini yaptıracak kişinin dikkat etmesi gerekenler arasında; nerede yaptıracağı, işlemin yapıldığı alanın temiz olması, aynı zamanda kullanılan malzemelerin de kaliteli olmasına özen gösterilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu işlem bir kere yapılıyor ve hata riski en aza indirilerek gerçekleştirilmelidir. Aynı zamanda kalıcılığı da uzun olduğu için dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Kalıcı Makyaj hakkında daha fazla bilgi almak ve kurslarımıza katılmak için bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Facebook: https://www.facebook.com/mayaakademiestetisyenlik
Instagram: https://www.instagram.com/mayaakademi/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: