Kış Aylarında El Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Kış aylarında olmazsa olmazlarımızdan birisi de cilt bakımıdır. Kış aylarında vücudumuzu mevsim şartlarına göre hazırlamak hem cilt sağlığımız açısından hem de estetik bir görünüm açısından oldukça önemlidir. Bu haftaki yazımızda el ve ayaklarımıza kış aylarında nasıl bakım yapmalıyız, neler yaparsak el ve ayaklarımızı olumsuz havalardan koruruz gibi soruların cevaplarını bulacağız.

Ellerimiz için neler yapmalıyız?

Ellerimiz dış dünya ile sürekli temas halinde olduğundan çok daha hassas bir yapıdadır. Bu sebeple bakımına çok daha dikkat etmeliyiz. İlk olarak elimize uygun krem veya nemlendiriciler kullanarak kendi önlemimizi alabiliriz. Eğer çok daha ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalıyorsak dermotoloji uzmanına başvurmak daha doğru bir çözüm bulmamızı sağlayacaktır.

El bakımı için yapabileceklerimizin bazıları şunlardır;

  • Ellerimizi ılık su ile yıkama
  • Mutfakta veya evimizde temizlik yaparken kesinlikle eldiven kullanmalıyız. Çünkü temizlik ürünleri kimyasallardan oluşmakta ve sürekli elimizle temas ettiği zaman ellerimiz zarar görebilir.
  • Son olarak soğuk havalardan korunmak adına eldiven kullanarak ellerimiz için gerekli bakımları yapmış oluruz.
  • Belki de bu maddeler arasında en önemlisi, soğuk havalardan korunmak olmalıdır. Çünkü soğuk havalarda cildimizin nem dengesi bozulmaktadır. Nem dengesinin bozulmasından dolayı cildimiz dış etkenlere karşı daha savunmasız hale gelir. Bu sebeple cildimizde çatlaklar oluşabilmektedir.

Ayak bakımımız nasıl olmalı?

Ellerimize nasıl özen gösteriyorsak aynı şekilde ayaklarımız içinde bakımlar yaparak ayaklarımızı sağlıklı bir görünüme kavuşturmuş oluruz. Peki kışın ayaklarımıza nasıl bakım yaptırmalıyız;

  • Ayda en az bir kez pedikür yaptırmalı
  • Ayaklarımızı gün içinde iyice yıkamalı ve kurulamalıyız.
  • Topuk taşı ile topuğumuzda bulunan ölü derileri temizlemeliyiz.
  • Gün içerisinde ayaklarımızın terlememesi için havalandırmalıyız.
  • Çok koyu renk ojeler kullanmamalıyız ve oje temizliğini dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı bir el ayak görünümü için bu kriterlere uyulmalı ve dikkate alınmadır.

Maya Akademi ile El Ayak Bakımı kursuna katılın!


Kurumumuzdan alacağınız teorik ve uygulamalı bilgiler sayesinde el ayak bakımınızı kendiniz herhangi bir güzellik merkezine gitmenize gerek kalmadan yapabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Son olarak detaylı bilgi almak ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmek için aşağıdaki linklerden bize ulaşabilirsiniz.

Facebook:  https://www.facebook.com/mayaakademiestetisyenlik
Instagram:  https://www.instagram.com/mayaakademi/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: