Kronik Stres Cilt Problemlerine Neden Oluyor!

21. yüzyılda sağlıkla ilgili en çok duyduğumuz olgulardan biri de stres. Stres, modern çağ ile hızlanan toplumsal yaşamın yaşlandırıcı yan etkilerinden biri. Özellikle metropoller gibi, günlük hayatın devamlı stres seviyesi yüksek, doğadan kopuk yerlerde yaşayan insanlar için stres çeşitli hastalıkların tetikleyicisi oluyor. Vücudun strese verdiği reaksiyonlar zihinsel veya duygusal olarak kalmıyor, vücutta çeşitli fizyolojik tepkimeler de gerçekleştiriyor. Bu tepkimelerden endokrin sistemimiz ile fazlasıyla bağlantısı bulunan cildimiz de etkilenmektedir.

 

Kronik Strese Neler Sebep Olur?

– Sağlıksız beslenme.
– Düzensiz uyku.
– Alkol ve diğer zararlı madde kullanımları.
– Mental gerginlik oluşturucu etkenler (Trafik, özel hayat sorunları vs).

Stresin Cildimize Zararları Nedir?

Yazının başında da belirttiğimiz gibi stres vücuttaki tüm sistemi etkiliyor. Sağlığımızın en önemli göstergelerinden biri olan cildimiz de buna karşı tepki veriyor. Kronik stres ile beraber vücudumuzdaki kök hücreler olumsuz etkileniyor. Böylelikle bozulan sistemden kıl hücreleri de payını alabilir, saçlarımız dökülebilir. Yine yoğun stresten melanositler de payını alabilir, vitiligo bulguları ortaya çıkabilir.

Kronik stres den bahsetmişken kortizole değinmemek olmaz. Böbrek üstü bezlerimizden salgılanan bu hormon “stres hormonu” olarak bilinir. Birçok neden ile salgılanan bu hormonun devamlı salgılanması halinde anormalite ortaya çıkartarak vücut sistemini baskı altına alır. Bu anormallik, hormonal dengesizliklere sebep olur. Ayrıca stres ile sadece kortizol nedeniyle değil “prolaktin” isimli hormonun artışı ile de akneler, lekeler, siyah noktalar gibi deformelerin ortaya çıkabileceği görülmüştür.

Cildimizi Stresin Olumsuz Etkilerinden Nasıl Koruyabiliriz?

Hepimiz kendimize özen gösterdiğimiz zamanlarda bakımlı görünebiliriz ancak günlük yaşamın içinde buna vakit ayıramadığımız için bakımlı görünüm istikrarını koruyamamaktayız. İşte burada kalıcı makyaj gibi konforunuzu çok arttıracak ve sizi her daim bakımlı gösterebilecek bir uygulama var. Özellikle zamanınız kısıtlıyken kalıcı makyaj sizin kurtarıcınız olacaktır.

Sağlıklı Beslenme ve Spor

Eğer aklınızdan ‘’kozmetik ürünler ile stresin yıkıcı etkisi ile başa çıkabilirim’’ diye geçiriyorsanız, yanılıyorsunuz. Tabii ki de cilt bakımlarınızı yapmanız çok önemli ama konu stres olunca burada asıl yapmanız gereken stresi yaratan kaynaklardan uzak durabilmek ve deşarj olabilmek.

– Spor Yapın

Sağlıklı bir yaşam için spor vazgeçilmez bir parça. Günlük hayatın yaratmış olduğu tüm negatif etkileri hem mental hem fizyolojik olarak ortadan kaldırabilmek için egzersiz harika bir seçim olacaktır.

– Sevdikleriniz ile Vakit Geçirin

Sevdikleriniz ile beraber zaman geçirmeni, aktiviteler yapmanız size psikolojik anlamda huzurlu hissettirecektir.

– Sağlıklı Beslenme

Tıpkı egzersiz gibi hayatınızın temeline oturtmanız gereken en önemli alışkanlıklardan biri de sağlıklı beslenme olmalı.

– Düzenli Uyku

Rejenerasyon için en önemli faktör uyku. Düzenli ve deliksiz bir uyku hem stres seviyenizi azaltmaya hem sağlıklı bir cilt görüntüsüne ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: