Masajın Hayatımızdaki Yeri

Günümüzde kişiler yoğun çalışma tempolarına ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu yorgunluk sonucunda hem zihinlerini hem de bedenlerini rahatlatmak adına soluğu çeşitli masaj ve SPA salonlarında alıyorlar.

Günlük rutinlerin vücudumuzda meydana getirdiği sorunlar
İnsanlar çalıştıkları işe göre çeşitli bölgelerinde rahatsızlık veya ağrılar hissedebilirler. Örneğin masa başı çalışan birisinin günün tamamında oturduğunu varsayarsak; bel ve boyun bölgelerinde ağrılara, kasılmalara neden olacak rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bunun sonucunda insanlar eczanelere gidip kas gevşetici tarzı ilaçlarla kendini o an için iyileştirmenin yolunu ararlar. Aldığı ilaçlardan istediği verimi alamayan kişiler yorgunluklarını, ağrılarını en alt seviyeye çekmek için Masaj ve SPA salonlarına gidip hem bedensel anlamda hem de zihinsel anlamda kendilerini rahatlatmış olurlar.

Masaj çeşitleri nelerdir?
Masajın kendi içinde kullanılan farklı teknikleri vardır. Bunlardan bazıları ise; Klasik İsveç Masajı, Tai Masajı, Aromaterapi Masajı, Refleksoloji Masajı, Lenf Drenaj Masajı gibi… Bu masajlar amacına uygun bir şekilde yapıldığında işe yaramakta ve rahatsızlıkları gidermektedir.

Eğitim alıp bu sektörde ilerlemek için ne yapmalı?
“Masaj yapmak, kendimi masaj alanında geliştirmek istiyorum. Nasıl masaj yapmayı öğrenebilirim?” gibi sorularının cevapları ise bu alanda eğitim veren çeşitli özel kurslarda saklı. Bu kurslarda verilen eğitimler sayesinde masaj sektörü yeni masör veya masözler kazanmış olur.  Bu kurslardan mezun olan kişiler kendilerine; güzellik salonları ve merkezlerinde, masaj salonları ve merkezlerinde SPA, terapi ve bakım merkezlerinde, termal otellerde, MEB’e bağlı kurum ve kurslarda eğitmen olarak çalışabilirler ya da kendilerine ait masaj salonları açıp işletebilirler.

Masaj kursumuz hakkında detaylı bilgi almak için bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Facebook: https://www.facebook.com/mayaakademiestetisyenlik

Instagram: https://www.instagram.com/mayaakademi/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

  • 30 Aralık 2019 by Maya Akademi, in Masaj
    Masaj Nedir?
    Bedenimizi dinlendirmek adına masaj veya SPA salonlarına giderek hem vücudumuzu ...
    READ MORE +
  • Ayaklardaki 6 Mucizevi Nokta
    02 Şubat 2018 by Maya Akademi, in Masaj
    Ayaklardaki 6 Mucizevi Nokta
    Eller, bacaklar ve ayaklarımızda binlerce sinir bulunmaktadır. Bu sinirlerin her...
    READ MORE +
  • Aromaterapi
    15 Haziran 2016 by Maya Akademi, in Masaj
    Aromaterapi Nedir?
    Aromaterapi doğal tedaviler arasında en hızlı gelişen alanlardan biridir. Aroma ...
    READ MORE +
TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: