Saç Rengine Göre Makyaj Önerileri

Makyaj Türleri

Renklerin ahengini aksesuar ve giyimde birleştirdiğimiz gibi; saç rengimizi göz önünde bulundurarak yaptığımız makyaj da da kusursuz uyumu yakalayabiliriz. Saç rengiyle uyumu yakalayabilmek adına bazı makyaj önerilerini şöyle sıralayabiliriz:

Kızıl Tonları: Saçlarınız kızılın; ister bakır, ister viyole, ister şarap kızılı tonunda olsun makyajınızı tamamlarken benzer tonları tercih ederseniz muhteşem uyumu yakalayabilirsiniz. Örneğin bakır tonlarında bir saç rengine sahipseniz toprak tonları ve şeftali rengi tam size göre. Yoğun kızıllarda koyu kızıl far tonlarını tercih edebilir siyah eyeliner ya da dağıtılmış göz kalemi gözlerinize büyülü bir bakış kazandırabilir. Ruj tercihlerinizi nude ya da kahve tonlarında yapabilirsiniz.

Sarı Saçlar: Sarı saçlara sahip olanlar solgun bir görüntü vermemek adına canlı pastel tonları tercih edebilir, kırmızı ve borda rujları rahatlıkla kullanabilir. Dilerseniz göz makyajında gri, siyah gibi renkleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Siyah Saçlar: Siyah saç rengi yüze sert bir görüntü verir. Makyaj ile bu görüntüyü yumuşatmak yerine uyumu sağlamayı tercih edin. Siyah göz kalemi, siyah farlar tam size göre. Dudaklarınızı renklendirirken de göz makyajınızla tezatlığı yakalamaya gayret edin. Yani nude tonlar, toprak rengi parlatıcılar tam da size göre.

Kahve Tonları: Kahve rengi saçlara sahip olanlar… Kahve ve toprak tonlarında makyaj sizin için ideal olanıdır. Saç renginizin tonuna göre şeftali tonlarını da tercih edebilirsiniz. Akaju ve kestaneye dönük kahvelerde hafif kızıllık barındıran renkler de yüzünüzün ışıltısını yansıtacaktı.

Daha detaylı bilgi için buradan profesyonel makyaj kursu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: