Sinema Makyajı Nedir?

Sinema Makyajı

Sinema makyajı (efekt makyaj) sinema, tiyatro, dizi film gibi setlerde sahnenin gerektirdiği ölçüde oyuncuya yapılan makyajdır. Sinema makyajı özel fırçalar, malzemeler, özel yapıştırıcılar, aletler, maskeler vb. yardımıyla yapılır. Uygulama yapan sanatçının eğitim almış ve yeteneğinin olması, görselinin, hayal gücünün sınırsız olması ve teknolojik gelişimlere açık olması yapılan makyajın gerçeğe yakın ve mükemmel olmasını sağlar.

Genelde uygulanan efekt makyajları arasında kişiyi yaşlandırma, kesikler, yara bere izleri, şiddet görüntüleri, yanık, kurşun yarası, sıyrıklar, morarmalar, kel kafa yapımı, sakal bıyık takmak, ölü ve zombi makyajları gelir. Vücudun her bölgesine uygulama yapılabilir.

Sinema efekt makyajı yapılacak uygulamaya ve sahneye göre bazen sanatçının uzun saatlerini alsada, kimi zaman birkaç fırça darbesiylede kısa sürelerde oyuncu sete hazırlayabilir. Sinema makyajı yapılırken çekimin gerçekleşeceği mekân, saat, ışıklandırma düzeni, sahne düzeni, hava şartları, oyuncunun terleme durumu ve sahnenin devamlılığının olmasına özen gösterilir.

Sinema makyajında en çok tercih edilen profesyonel ürünler şunlardır;

Tuplast, latex, likit latex, hell (sıvı kan), dunkel (katı kan), gum (yapıştırıcı), kauçuk sünger, supracolor, transparan pudra, yanık jelleri, gözyaşı damlası, saç sakal bıyık kılları, çeşitli maskeler en çok tercih edilen materyaller arasındadır.

Dilerseniz konu hakkında daha fazla bilgi için “Plastik Makyaj Kursu” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: