Yüz Şeklinize Uygun Makyaj İpuçları

Her kadın için makyaj yapmak büyük bir zevktir. Ancak makyaj hakkında neler biliyoruz ve ne kadar doğru bir makyaj yapıyoruz? İşte bu yazımızda sizler için yüz şeklimize uygun şekilde makyaj yapmanın püf noktalarını anlatacağız.

Aslında çoğumuz makyaj yaparken özgür olmak isteriz ve çeşitli kurallara bağlı kalmak istemeyiz. Ama uzmanlar yüz şeklimize uygun makyaj yaparsak daha iyi görüneceğimizi söylemektedirler. Biz de sizler için yüz tiplerine uygun olan makyaj önerilerini derledik.

1- Oval Yüz Makyajı

Oval bir yüz yapısına sahip insanlar makyaj açısından oldukça şanslıdırlar. Çünkü en orantılı yüz şekli oval yüzdür. Bu yüzden standart makyaj uygulamalarının hepsi uygulanabilir. Yumuşak ve kalın bir makyaj fırçası yardımı ile şakaklardan başlayarak yüzün ortasına doğru bir bronzlaştırıcı sürülmelidir. Yine aynı fırça kullanılarak şakaklardan başlayarak elmacık kemiklerine allık uygulanmalıdır. İnce bir fırça yardımı ile kaş kemiğine, şakaklara ve burun kemiğine aydınlatıcı uygulanmalıdır.

2- Dikdörtgen Yüz Şekli Makyajı

Dikdörtgen yüzün anlamı enine göre iki kat büyük boyu olan yüzdür. Bu yüz tipinin daha orantılı görünmesi için yüzün boyunu vurgulamaktan kesinlikle kaçınılmalıdır. Kemik yapısının enini daha geniş gösterecek bir makyaj tercih edilmelidir. Dikdörtgen yüzlerde alnın üst kısmındaki saç çizgisinin etrafına elmacık kemiklerinden şakaklara doğru ve çene hattından başlayarak boyun kısmına kadar bronzlaştırıcı uygulanmalıdır. Elmacık kemiklerinin üstüne şakakların arka tarafına burun ucuna ve kaş kemiğine aydınlatıcı uygulamak oldukça faydalı olacaktır. Alına ve çeneye uygulanan aydınlatıcı yüzün daha uzun görünmesini sağlayacaktır.

3-  Kalp Yüz Şekli Makyajı

Kalp yüz şekline sahip insanlar elmacık kemiklerini belirginleştirmelidir. Alından başlayarak şakaklara doğru ve elmacık kemiklerine bronzlaştırıcı ya da kontur uygulanmalıdır. Pudra burnun iki parmak kadar ilerisinden başlayarak elmacık kemiklerinden kulaklara kadar uygulanmalıdır.  Yanakların çıkıntılı olduğu noktalarda, burun kemerinde, çene hattı çizgisine aydınlatıcı uygulanabilir.

4- Yuvarlak Yüz Şekli Makyajı

Yuvarlak yüz en genç görünen yüz tipidir. Ama aynı zamanda biraz köşeli bir görünüme sahiptir. Yüzün dışarda kalan tüm kısmına ve elmacık kemiklerinin altına doğru bronzlaştırıcı uygulanmalıdır.  Pudra aynı kalp yüz şekli makyajındaki gibi uygulanmalıdır.  Bu uygulama yüzdeki yusyuvarlak görüntünün dikkat çekmesine engel olacaktır.  Aydınlatıcı da yine kalp yüz şekli makyajındaki gibi uygulanmalıdır.

5- Kare Yüz Şekli Makyajı

Kare yüz şekline sahip olanlar daha yumuşak hatlar yakalayabilmek için kontur uygulaması yapmalıdırlar. Kontur öncelikle çene bölgesine ve şakaklara uygulanmalıdır. Doğal bir görünüm elde etmek isteyenler mutlaka yumuşak bir fırça kullanmalıdır. Ve fırça uygulaması yukarı doğru olmalıdır. Yanaklara pudra uygulanmalı ve çenede kalan boşluklar bronzlaştırıcı ile kapatılmalıdır. En son ise şakak bölgesinde bulunan çıkıntılar aydınlatıcı ile c şeklinde aydınlatılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: