Masaj Tedavi Midir?

Mesaj Tedavisi

Masaj kelimesi, Fransızca “masser”le Arapça “mass-dokunma” sözcüklerinden türemiştir. Masaj organizmanın yüzeyine tedavi veya dinlenme maksadıyla yapılan manipülasyonlardır. Amaç deri, deri altı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemlerini mekanik, sinirsel yolla tedavi etmektir. Uygulama sırasında masaj yavaş veya hızlı olarak yapılabilir. Bu tamamen hastaya yapılan masajın amacına göre şekillenir. Yavaş uygulanan masaj, derideki sinir hücrelerini uyararak ruhsal gevşeme, teskin edici, dinlendirici özellik taşır, hızlı masajsa uyarıcı etki yapar.

Masaj, çeşitli amaçlarla uygulanabildiğinden terapi öncesinde kişinin ihtiyaçları belirlenmeli, uygun tekniklerle doğru noktalara manipülasyonlar uzman eller tarafından uygulanmalıdır. Masaj kaslarda ya da iç organlarda lokalize ağrıların dindirilmesi, spazm ve krampları çözücü, dolaşımı artırıcı, dokular içindeki sıvı birikimlerini çözmek amacıyla uygulanabilir. Lenf dokusundaki durgunluk azaltılarak toplardamarlardaki gereksiz kan birikimi giderilebilir. Nedbe dokusu denilen sertleşmeler azaltılabilir. Masajın en önemli etkileri, kan akımını ve kandaki oksijen oranını artırması, dokuların yenilenmesini hızlandırması, metabolizma artıklarını bulundukları yerden uzaklaştırması, kas gerginliğini düzenlemesi, solunum yolu hastalıklarında bronşlarda biriken sıvıların atılmasını kolaylaştırmaktır.

Medikal masaj diye adlandırdığımız tedavi amaçlı yapılan masajlar, yumuşak doku romatizmaları, adale kramplarında, omurga sağlığı ve sırt ağrıları, spor aktivitesi öncesi pasif ısınma ve motivasyon, uykusuzluk, kabızlık, selülit, felçli hastalar ve eklem hastalıkları gibi bir çok rahatsızlıkta tıpa alternatif olarak etkili sonuçlar verir. Genelde özel taşlar, aromaterapik yağlar, kas gevşetici yağlar ve kremler eşliğine uygulanır. Tabi ki medikal masajın etkili olabilmesi için hastanın rahatsızlığının boyutuna bağlı olarak yapılacak masaj seanslarının tamamına düzenli olarak katılması sağlanmalıdır. Aynı zamanda yetişkinler için yapılan medikal masajın yanı sıra bebek ve çocuklar için doktor izni ile medikal masajlarda yapılmaktadır.

Masaj uzman ellerle dikkatli ve kontrollü yapıldığında bir çeşit alternatif tedavi yöntemidir. Dilerseniz Masaj Kursu ve eğitimlerimiz hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: