Cilt Rengine Göre Ruj Seçimi

Cilt Rengine Göre Ruj Seçimi

Makyaj kadınların vazgeçilmezidir. Ancak her şeyin olduğu gibi makyajın da insanı daha güzel göstermesi için bazı incelikleri vardır. Makyaj yaparken tenimize en uygun renkleri seçmek bizi en iyi görünüme kavuşturur.

Makyajın en önemli kısımlarından bir tanesi de ruj sürmektir. Bazı renkler çok iddialı bazı renkler tamamlayıcı bazı renkler doğal ama bazı renkler ise makyaja uyum sağlamadığı takdirde bütün görüntümüzü altüst edebilecek niteliktedir. O yüzden ruj rengi seçiminde dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar vardır.

Bunlara biraz değinecek olursak; ruj rengi seçimimizde tenimize en uygun rengi seçmeliyiz. Erimemiş olmasına ve dudak yapımıza göre sürüş tekniği konusunda da özenli olmalıyız. Herhangi bir yan etkiye maruz kalmamak için ise içeriğindeki kimyasallar hakkında bilgi sahibi olmamız sağlığımız açısından faydalı olacaktır.  En iyi ruj tercihi tenimize en yakın ruj rengidir. Konferans gibi kalabalık kişilere hitap edecek bayanların genelde kırmızı renk ruj kullandığını görürüz. Bunlar hep dinleyicinin dikkatini çekmek içindir. Ruj rengi seçimi ten rengine göre değişebileceği gibi yer ve mekân kavramı da ruj rengi seçiminde göz önünde bulundurulması gereken unsurlardandır.

Ten rengine göre ruj rengi seçimi nasıl olmalı?

Örneğin; beyaz ten rengine sahip kişilere her renk rujun yakışacağı düşüncesi oldukça yanlıştır. Beyaz ten rengine sahip kişiler genelde canlı renkleri tercih etmelidirler. Bu ten rengine sahip olanlar günlük hayatlarında ten rengi ve pembe tonları gece makyajlarında ise mat kırmızı rengi tercih etmeleri çok doğru bir seçim olacaktır.

Kumral ten yapısına sahip olanlar ise ruj rengi seçerken göz renklerini de hesaba katmalıdırlar. Rujlarının renkleri gözlerinin renkleri ile uyum içerisinde olmalıdır. Bu makyajdaki bütünlüğü sağlayacaktır. Günlük yaşantılarında turuncu ve açık pembeye yakın renkleri tercih ederken gece makyajlarında daha canlı bir rengi tercih edebilirler.

Esmer ten rengine sahip olanların ten renkleri koyu olduğu için günlük hayatta tercih edecekleri rujlar canlı renklerden yana olmalıdır. Narçiçeği ve tozpembe tonlarındaki rujlar çok daha hoş bir görüntüye sahip olmalarını sağlayacaktır. Gece makyajlarında ise bordo renkli rujlar esmer tenlilerin çok daha etkileyici bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Ruju sürerken daha koyu renkte bir dudak kalemi kullanmak hem dudak şeklini belirgin hale getirir hem de rujun daha kalıcı ve etkileyici görünmesini sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR

TOP
FİYAT AL!
Fiyat Al x

İrtibata geçmek istediğiniz şube: